27 martie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 3098
Moldova a trecut la ora de vară: Explicația Ministerului Economiei
Foto: yuzhny.info
27 martie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 3098

Moldova a trecut la ora de vară: Explicația Ministerului Economiei

Și în acest an Republica Moldova a trecut la ora de vară. Astfel, în noaptea de sîmbătă, 26 spre duminică, 27 martie, acele ceasornicelor au fost mutate cu o oră înainte, iar ora 03:00 a devenit ora 04:00, informează Noi.md.

Potrivit Ministerului Economiei, trecerea la ora de vară are loc inclusiv din considerentul că economia Republicii Moldova este conectată la unele elemente ale Pieței Unice Europene.

Schimbarea orei, de cele mai multe ori, are consecințe asupra psihicului și sănătății populației, care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare. Mai mult, sînt persoane care se confruntă cu stări de stres, anxietate sau chiar depresii din cauza acestei schimbări, deoarece nu se pot adapta atît de repede la noua oră.

Schimbarea poate veni la pachet cu stări de nervozitate și oboseală, deoarece acest proces de adaptare se manifestă diferit de la o persoană la alta.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.