27 ianuarie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 2917
Pascaru: Aderarea Moldovei la UE și unirea cu România sînt mituri
27 ianuarie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 2917

Pascaru: Aderarea Moldovei la UE și unirea cu România sînt mituri

Discuțiile despre aderarea Moldovei la Uniunea Europeană și unirea cu România sînt mituri promovate de politicienii care își doresc să obțină dividende politice. În același timp, datorită acțiunilor unor astfel de politicieni, astăzi Moldova a devenit atît de săracă încît poate fi aruncată sub aspect economic înapoi cu 20 de ani.

Opinia aparține politologului, liderului Mișcării naționale „Voevod” Nicolae Pascaru și a fost exprimată pentru Noi.md, comentînd declarația Ambasadorului României precum că viitorul Moldovei este doar în UE și aici va fi posibilă unirea cu România.

„Pentru Moldova, spațiul european este foarte important, iar Moldova întotdeauna a tins spre legislația europeană, spre modernizarea europeană. Totuși, atunci cînd se spune că Moldova va adera la Uniunea Europeană, acesta este un mit. Europenii înșiși au spus că în 15 ani nici o țară vecină nu va adera la Uniunea Europeană. De aceea, acesta este un mit al politicienilor care vor să obțină capital politic. Moldova nu are nevoie de Uniunea Europeana, pentru că avem foarte mulți oameni care au primit deja a doua cetățenie - cea a României , Bulgariei și a altor țări și pot folosi această cetățenie”, a menționat Nicolae Pascaru.

Potrivit acestuia, un alt mit este unirea cu România.

„Unirea cu România nu va avea loc, pentru că regiunea are propria politică și propriile relații cu marile puteri, Uniunea Europeană, Rusia. Țări precum Ucraina, Moldova, Belarus și altele sînt o zonă tampon. Aderarea oricăreia dintre aceste țări la UE ar perturba arhitectura structurii politice a Europei, ceea ce poate provoca un conflict foarte mare și grav. Nu mai este anul 1939, cînd poți să ridici bariera și să ocupi Austria, așa cum au făcut germanii. Evident că alte ţări se amestecă în politica Moldovei. Acum Moldova este sub protectoratul şi dictatul occidental”, a spus politologul, liderul Mişcării naţionale „Voevod”.

El a menționat că Moldova trebuie să fie prietenă cu toate țările vecine, inclusiv cu Uniunea Europeană, Uniunea Eurasiatică, Rusia și toate țările din CSI.

„Pentru Moldova este important să fie o țară neutră, suverană, să aibă propria agendă internă. Ceea ce fac ei acum duce la sărăcirea Moldovei", susține Nicolae Pascaru, atrăgînd atenția asupra faptului că „o țară care a fost considerată una dintre cei mai sărace în Europa, a devenit recent și mai săracă”.

„Impactul coronavirusului, după care declinul socio-politic... Moldova va fi aruncată înapoi din punct de vedere economic cu 20 de ani. Nu putem permite ca din Moldova iarăși să plece multe familii tinere care vor căuta de lucru în Europa. Mulți bătrîni, pensionari vor avea de suferit. Astăzi, unii încearcă să facă Rusia vinovată de toate, dar trebuie să înțelegem că pur și simplu nu a existat voință de negociere, în plus Occidentul își folosește activ în Moldova șabloanele în raport cu Rusia”, a spus Nicolae Pascaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , Moldova , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3295 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 48 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3295 de oameni. Ustia a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.