20 decembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2210
Testele PCR aproape că ne-au reîntors la sistemul de călătorie cu vize în UE contra cost. Opinie
20 decembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2210

Testele PCR aproape că ne-au reîntors la sistemul de călătorie cu vize în UE contra cost. Opinie

Cerința deținerii obligatorii a testelor PCR pentru a călători în Uniunea Europeană a reîntors practic cetățenii moldoveni la situația regimului de vize pentru călătoriile în UE contra cost.

Această opinie a fost exprimată de Elena Levițkaia-Pahomova în cadrul emisiunii sale de autor "Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

"Pandemia ne-a limitat libertatea. Gîndindu-mă la acest subiect, mi-am amintit zilele acestea cît costa cîndva pentru cetățenii moldoveni o viză într-o țară europeană, în Uniunea Europeană. Prețul său, aproximativ vorbind, era de la 40 de euro. Acum, prețul testului PCR, care se cere de la noi acum, indiferent de vaccinare, este aproximativ același. Adică, în principiu, am revenit la sistemul de vize pentru călătoria în UE, doar că în baza altor principii. Chiar s-a adăugat și un alt principiu. Anterior, exista posibilitatea financiară, responsabilitatea persoanelor care te invita, iar acum există și starea de sănătate și capacitatea de a plăti. Adică, oricum barierele pe care parcă le-am șters împreună cu toată omenirea, ele există din nou", a remarcat Elena Levițkaia-Pahomova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , test , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
605 locuitori

Surchiceni este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 605 oameni. Satul Surchiceni a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.