29 noiembrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2040
Prodan: O bere sau o cafea e mai scumpă decât biletul la muzeu
29 noiembrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2040

Prodan: O bere sau o cafea e mai scumpă decât biletul la muzeu

„O bere sau o cafea e mai scumpă decît biletul la muzeu. Unde s-a mai văzut asta în lume?”, se întreabă ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care spune că aceste instituții de cultură trebuie să devină interactive și să fie vii. Declarațiile au fost făcute pentru Radio Europa Liberă.

„Astăzi un bilet la muzeu în Republica Moldova costă 10 lei, la orice muzeu. 10 lei! Și noi avem, într-adevăr, muzee foarte bune, noi avem lucruri prestigioase, noi avem patrimoniu pe care dacă îl expunem este de o valoare europeană.

Noi devalorizăm adevăratul preț. Sub pretextul accesului cît mai larg al păturilor defavorizate, noi devalorizăm produsul cultural în sine. Ca orice muzeu trebuie să aibă zile gratis, mai bine dăm gratis, decît să dăm în felul acesta. S-a ajuns la asta că dacă duminică sau sîmbătă nu ai 30 de lei de-o bere, dar ai 10 lei, du-te la muzeu. Deci, o bere sau o cafea e mai scumpă decît biletul la muzeu. Unde s-a mai văzut asta în lume? Și omul cînd dă 10 lei, asta-i atitudinea lui. În plus, vine și nu știe la ce să se uite, că prin ce-i bun exponatul acesta, cine-mi explică, cum? Muzeele trebuie să devină interactive, trebuie să fie vii, acolo trebuie să fie viață, trebuie să fie interesant, cum e muzeul din Varșovia. Practic devii participant al acelei insurgențe, îți vine să iei arma în mînă și să lupți.”

În prezent, prețul de intrare la Muzeul de Istorie din Chișinău variază 2 - 10 lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

preţ , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.