08 noiembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2748
Elevii din Moldova au mers din nou în excursie în locurile de glorie militară
08 noiembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2748

Elevii din Moldova au mers din nou în excursie în locurile de glorie militară

Membrii clubului de Turism Montan "Travers", activiștii Comitetului Național de coordonare "Pobeda" au organizat în perioada 6-7 noiembrie o nouă excursie în locurile de glorie militară. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău și la ea au participat elevi și liceeni din Moldova, relatează Noi.md

În cadrul excursiei, tinerii turiști au vizitat raioanele Călărași și Strășeni, au mers la mormintele soldaților sovietici care au căzut în timpul Marelui Război pentru Patrie.

Copiii au ascultat prelegeri despre istoria militară, iar în satul Săseni au depus flori la mormîntul comun al partizanilor detașamentului "Jurnalist", care au luptat pe teritoriul Moldovei în primăvara anului 1944.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

război , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.