19 octombrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2520
Republica Moldova ar putea renunța la schimbarea sezonieră a orei
19 octombrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2520

Republica Moldova ar putea renunța la schimbarea sezonieră a orei

Moldova ar putea renunța la obiceiul schimbării orei. La 31 octombrie ar putea fi ultima duminică cînd mai schimbăm ora.

Republica Moldova ar putea renunța la schimbarea sezonieră a orei, care se face de două ori pe an: în ultima duminică a lunilor martie și octombrie. Guvernul susține propunerea legislativă a unui deputat în acest sens, transmite Noi.md.

Executivul moldovean consideră potrivită stabilirea orei locale ca urmare a examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional.

La 26 martie 2019, Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei, măsura urmînd să fie aplicată din 2021. Însă, Consiliul Uniunii Europene încă nu a examinat-o și, respectiv, propunerea nu a fost adoptată și nu a intrat în vigoare. Statele-membre ale Uniunii Europene avînd libertatea de a decide dacă vor să aplice, în mod permanent, ora de vară sau ora de iarnă și vor face ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Potrivit Guvernului de la Chișinău avînd în vedere faptul că Republica Moldova este conectată la unele elemente ale Pieței Unice a Uniunii Europene prin intermediul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care, de altfel, nu stabilește vreun angajament al țării noastre cu privire la schimbarea sezonieră a orei, se indică necesitatea corelării deciziilor naționale ale Republicii Moldova cu privire la schimbarea sezonieră a orei sau renunțarea la o asemenea schimbare cu deciziile aplicate în cadrul Uniunii Europene, precum și în țările vecine pentru a evita eventualele impedimente pentru serviciile de transport de persoane și mărfuri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

timp , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
720 locuitori

Grădiniţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grădiniţa și Leuntea. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Grădinița a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.