03 august 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 3152
Moldova sub COD ROȘU COVID-19. În ce raioane au fost introduse restricții noi
03 august 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 3152

Moldova sub COD ROȘU COVID-19. În ce raioane au fost introduse restricții noi

Raionul Soroca, oraşul Vulcăneşti şi regiunea transnistreană se află din nou sub cod roşu de alertă epidemiologică.

Autorităţile locale susţin că au luat această decizie, după ce în ultimele două săptămîni a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar tot mai multe cazuri sînt de import. Totodată, în aceste regiuni rata de vaccinare anti-COVID-19 este mică, transmite Publika.md.

În municipiul Soroca şi alte opt sate din acest raion a fost instituit codul roşu, iar în două localităţi - codul portocaliu. Pericolul persistă şi în două sate aflate sub cod galben.

''Numărul total de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile este de 89. Incidenţa la 100 de mii populaţie este de 99,2%. Municipiul Soroca este sub cod roşu de alertă. În total avem 61 de cazuri înregistrate.''

Responsabili din domeniul sănătăţii din Soroca susţin că în ultima perioadă au fost înregistrate multe cazuri de import, iar rata de vaccinare în zonă este sub 20 la sută.

''Avem şi cazuri de import din Federaţia Rusă, din Irlanda. În prezent, în raionul Soroca sînt administrate în jur de 17 mii de doze de vaccin. Rata de acoperire variază de la localitate la localitate, în mediu pe raion sînt vaccinaţi 18-20% cu prima doză.''

Sub cod roşu de alertă epidemiologică se află şi oraşul Vulcăneşti din Autonomia Găgăuză. În ultimele 14 zile au fost înregistrate 18 cazuri de COVID-19, dintre care cei mai mulţi au adus virusul din Turcia. Odată cu instituirea codului roşu au fost introduse şi restricţii mai drastice.

''Au fost înregistrate 18 cazuri în ultimele 14 zile. La 100 de mii de populaţie incidenţa este de 119 cazuri şi asta deja este cod roşu. Sunt închise barurile, magazinele, cluburile de noapte nu vor activa. În magazine masca de protecţie devine obligatorie.''

Săptămîna trecută, 15 localităţi din raionul Cahul au intrat sub cod roşu de COVID-19 din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Autorităţile îndeamnă în continuare populaţia să se vaccineze. În prezent, doar 17% din populaţie s-a imunizat cu ambele doze.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cod roșu , coronavirus , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.