|
Moldova sub COD ROȘU COVID-19. În ce raioane au fost introduse restricții noi
Raionul Soroca, oraşul Vulcăneşti şi regiunea transnistreană se află din nou sub cod roşu de alertă epidemiologică.
Autorităţile locale susţin că au luat această decizie, după ce în ultimele două săptămîni a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar tot mai multe cazuri sînt de import. Totodată, în aceste regiuni rata de vaccinare anti-COVID-19 este mică, transmite Publika.md.
În municipiul Soroca şi alte opt sate din acest raion a fost instituit codul roşu, iar în două localităţi - codul portocaliu. Pericolul persistă şi în două sate aflate sub cod galben.
''Numărul total de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile este de 89. Incidenţa la 100 de mii populaţie este de 99,2%. Municipiul Soroca este sub cod roşu de alertă. În total avem 61 de cazuri înregistrate.''
Responsabili din domeniul sănătăţii din Soroca susţin că în ultima perioadă au fost înregistrate multe cazuri de import, iar rata de vaccinare în zonă este sub 20 la sută.
''Avem şi cazuri de import din Federaţia Rusă, din Irlanda. În prezent, în raionul Soroca sînt administrate în jur de 17 mii de doze de vaccin. Rata de acoperire variază de la localitate la localitate, în mediu pe raion sînt vaccinaţi 18-20% cu prima doză.''
Sub cod roşu de alertă epidemiologică se află şi oraşul Vulcăneşti din Autonomia Găgăuză. În ultimele 14 zile au fost înregistrate 18 cazuri de COVID-19, dintre care cei mai mulţi au adus virusul din Turcia. Odată cu instituirea codului roşu au fost introduse şi restricţii mai drastice.
''Au fost înregistrate 18 cazuri în ultimele 14 zile. La 100 de mii de populaţie incidenţa este de 119 cazuri şi asta deja este cod roşu. Sunt închise barurile, magazinele, cluburile de noapte nu vor activa. În magazine masca de protecţie devine obligatorie.''
Săptămîna trecută, 15 localităţi din raionul Cahul au intrat sub cod roşu de COVID-19 din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Autorităţile îndeamnă în continuare populaţia să se vaccineze. În prezent, doar 17% din populaţie s-a imunizat cu ambele doze.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1502
- Populația:
- 35488 locuitori
Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.
Comentarii
(0)