|
Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al parlamentului
Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al parlamentului. O decizie în acest sens a fost luată la ședința legislativului, astăzi, 29 iulie.
În favoarea acestei decizii au votat 64 de deputați.
Igor Grosu a ocupat funcții de conducere în organizații neguvernamentale: Amnesty International Moldova, Centrul național de asistență și informare a ONG-urilor din Moldova „CONTACT", Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de analiză și evaluare a reformelor.
Acesta a fost și viceministru al Educației în perioada în care instituția era condusă de Maia Sandu. În august 2015 premierul Valeriu Streleț îl eliberează din funcție, „în baza cererii de demisie", iar cîteva zile mai tîrziu îl numește consilier principal de stat al prim-ministrului în domeniul științei, educației, ocrotirii sănătății şi protecției sociale, funcție în care rezistă cîteva luni, cînd este eliberat de premierul interimar Gheorghe Brega.
Ulterior, Grosu s-a alăturat Maiei Sandu, fiind unul dintre fondatorii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și devenind secretarul general al noii formațiuni.
La scrutinul parlamentar din februarie 2019, Grosu a candidat din partea Blocului electoral ACUM pe circumscripția nr. 20 – Strășeni, format de PAS și Platforma Demnitate și Adevăr, dar a fost surclasat de democratul Pavel Filip, premierul în exercițiu la acel moment. Cu toate acestea, Grosu a reușit să acceadă în parlament pe lista națională a blocului ACUM, în care a fost inclus pe poziția a patra.
După ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și a părăsit postul de lider PAS la sfârșitul anului 2020, Grosu a preluat funcția de președinte interimar al partidului.
În luna martie, președinta țării Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Majoritatea parlamentară de atunci nu a susținut, însă, candidatura sa.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1904
- Populaţia:
- 731 locuitori
Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.
Comentarii
(0)