24 mai 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 3155
În Transnistria a fost prelungit regimul de trecere liberă a hotarului
24 mai 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 3155

În Transnistria a fost prelungit regimul de trecere liberă a hotarului

În Transnistria pînă la 1 iulie, va fi posibilă intrarea fără permisiunea Sediului operațional și prezentarea unui test PCR negativ pentru coronavirus.

Despre acest lucru a anunțat pe 24 mai liderul regiunii Vadim Krasnoselski. Anterior, autoritățile transnistrene au permis intrarea liberă în regiune pînă la 1 iunie.

"Avînd în vedere că rata de îmbolnăvire cu coronavirus scade treptat, cred că este posibilă prelungirea cu o lună a normei care presupune un regim pre-pandemic pentru trecerea hotarului Transnistriei. Deciziile ulterioare vor depinde de evoluția situației COVID", a scris Krasnoselski pe Telegram.

Anterior, autoritățile locale au hotărît să permită și locuitorilor Transnistriei, și străinilor să intre și să părăsească liber regiunea în perioada 30 aprilie-10 mai. Apoi, această perioadă a fost prelungită pînă la 1 iunie.

La intrare, nu va trebui de anunțat centrele de criză, de prezentat un test PCR negativ pentru coronavirus și de respectat regimul de carantină.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.