29 martie 2021, 15:40 Realitatea moldovenească views 2422
Președintele cere Guvernului să impună restricții temporare la exportul grîului
29 martie 2021, 15:40 Realitatea moldovenească views 2422

Președintele cere Guvernului să impună restricții temporare la exportul grîului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat astăzi Guvernului să aprobe de urgență o Hotărîre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul grîului de proveniență din rezervele de stat.

„În contextul informațiilor cu privire la riscul exportului de grîu din rezervele de stat în an de secetă, apărute în spațiul public, cer Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării. De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vînzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor”, a spus Președintele Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că, în timp de criză, cînd economia a fost slăbită de pandemie, iar agricultorii au fost afectați de secetă, statul trebuie să gestioneze corect riscurile alimentare și să garanteze aprovizionarea suficientă cu produse alimentare la nivel național.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , restrictie , export , grîu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.