06 februarie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 3020
Prioritățile noului CSS: să ne așteptăm la o ”resetare”?
06 februarie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 3020

Prioritățile noului CSS: să ne așteptăm la o ”resetare”?

Actualul Consiliu Suprem de Securitate (CSS), devenit unul dintre cele mai numeroase, a provocat polemici aprinse în mediul experților și cel al politicienilor. În CSS-ul renovat s-a schimbat nu numai raportul forțelor politice, au survenit și alte inovații importante.

Președinta Maia Sandu l-a format reieșind din niște reguli noi, a inclus în componența lui mai mulți consilieri ai săi, deputați afiliați și reprezentanți ai ONG-urilor care nu au tangențe cu structurile publice executive. Numeroase întrebări au apărut și pe marginea agendei extinse, deoarece sarcinile puse în fața CSS se încadrează cu greu în statutul acestei instituții consultative

Din declarațiile publice ale Maiei Sandu se creează impresia, că ea și-ar dori să utilizeze mai activ resursele CSS, dar experții privesc cam sceptic aceste intenții, și cred că este puțin probabil ca în timpul apropiat Consiliul se devină un centru decizional.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.