|
De rîs sau de plîns: Rezultatele ridicole ale unui sondaj online ridicol
În toate sondajele cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale din Moldova lider detașat este Președintele în exercițiu Igor Dodon, urmat de șeful PAS Maia Sandu. Aparte stă sondajul online finalizat de pe site-ul Votum.md, potrivit căruia Maia Sandu ar fi în frunte cu 40,64%, Renato Usatîi poziționîndu-se pe locul doi cu 27,32% din voturi, iar Igor Dodon – pe locul trei cu 18,86 %.
Rezultatele acestui sondaj continuă să surprindă și să amuze cetățenii și în alt plan. Deci, dacă mai devreme, potrivit rezultatelor sondajului, majoritatea cetățenilor moldoveni din Rusia l-au preferat pe unionistul Dorin Chirtoacă, acum au început brusc să-i atribuie întîietate lui Renato Usatîi, care a fost anunțat în căutare internațională și arestat în contumacie.
În același timp, dacă măcar pentru o vreme credem rezultatele acestui sondaj online, atunci pentru Renato Usatîi ar vota majoritatea cetățenilor nu numai din marea și puternica Rusie, ci și din Ucraina, unde i s-a interzis intrarea, precum și din China, Suedia, Lituania, Portugalia, Olanda și Elveția. „Cireașa de pe tort” în aceste rezultate pline de umor ale sondajului online este „majoritatea” voturilor oferită lui Renato Usatîi în UTA Găgăuzia, care este în general cunoscută pentru simpatia sa deschisă și puternică față de actualul Președinte, Igor Dodon.
Dacă credem pentru o clipă sondajul online de pe site-ul Votum.md, atunci doar 18,86% dintre participanții la sondaj ar vota pentru Igor Dodon, acesta fiind susținut în principal de locuitorii Transnistriei și raionului Taraclia, precum și de moldovenii din Polonia, Belarus, Ungaria și Estonia, ceea ce arată foarte amuzant și ciudat.
Mai mult, după cum reiese din rezultatele votării, noul președinte al Moldovei va fi determinat numai după turul al doilea, deoarece niciunul dintre candidați nu va cîștiga mai mult de 50% din voturi. Timp de 18 zile, la sondajul online de pe Votum.md au participat 25 237 de respondenți.
După cum s-a comunicat anterior, sondajele online sînt o parte de rutină a scenariilor revoluțiilor de catifea, realizate pentru a acuza autoritățile de fraudă electorală.
Cu ajutorul votului online, care nu reflectă realitatea și nu are nicio legătură cu sociologia, populația este programată în felul următor: dacă actualul președinte cîștigă, e vorba despre falsificare. După pierderea alegerilor, opoziția, făcînd referire la datele sondajelor online sau la sondajele pro-occidentale la ieșirea de la urne (Exitpoll), care vor conține alte date despre alegeri, diferite de cele oficiale, va anunța mobilizarea. Acesta și va fi catalizatorul „revoluției de catifea”.
Prin urmare, opoziția declară alegerile fraudate în avans. Toate forțele se grăbesc să cucerească majoritatea virtuală datorită contentului fals din mass-media și să creeze o certitudine că rezultatele alegerilor vor fi falsificate, iar guvernarea va pierde.
Se știe că sondajele online cu puțin timp înainte de alegeri și sondajele Exitpoll demult au devenit un instrument de presiune și șantaj, iar publicarea rezultatelor acestora servește drept semnal pentru acțiune. Discrepanța dintre rezultatele lor și rezultatele oficiale este prezentată ca dovadă a faptului că „alegerile au fost fraudate”.
Datele de vot online nu arată nici măcar aproximativ imaginea reală a preferințelor politice ale majorității și nu au nicio legătură cu realitatea. Acest lucru este confirmat de rezultatele unui sondaj online înainte de alegerile prezidențiale din 2016 de pe același site votum.md, specializat în sondaje.
Reamintim că înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova în 2016, votum.md a plasat-o pe Maia Sanda pe primul loc cu 37,79% din voturi, iar pe Igor Dodon - pe al doilea loc cu 30,32% și pe locul trei - pe Dmitri Ciubașenko cu 21,31% din sufragii. Cu toate acestea, potrivit rezultatelor votului real (și nu virtual), care au fost anunțate de Comisia Electorală Centrală, s-au obținut rezultate complet diferite: Igor Dodon - 47,98% din voturi, Maia Sandu - 38,71%, Dmitri Ciubașenko - 6,03%.
După cum s-a menționat deja, Maia Sandu conduce în conformitate cu rezultatele unui sondaj online de pe site-ul www.votum.md , finanțat de Occident, și înainte de primul tur al actualelor alegeri. În același timp, internauții indică asupra numeroaselor inconsecvențe surprinzătoare în rezultate, fapte care nu pot fi explicate, cum ar fi, de exemplu, votul în masă pentru Dorin Chirtoacă al utilizatorilor din Federația Rusă, remarcat la început.
Evident, că în final rezultatele amuzante ale votului online distribuite acum, care vor fi diferite de rezultatele votului real, vor fi în favoarea opoziției care repetă neobosit despre falsificarea viitoarelor alegeri ale șefului statului, deoarece scopul său principal este de a ridica problema legitimității numărului de voturi și de a preveni victoria actualul președinte pentru a doua oară.
Se știe că votul online nu reflectă pe deplin realitatea și, cel mai des, nu o reflectă deloc, deoarece la el nu participă toate grupurile de cetățeni care au dreptul de vot. Datele de vot online nu arată tabloul exact, ba chiar nici cel aproximativ. La el pot participa atît minorii care nu au drept de vot, cît și cetățeni străini etc. Este posibil chiar votul multiplu prin înregistrarea mai multor conturi false legate de telefoanele acelorași minori sau prin achiziționarea mai multor cartele SIM etc.
În plus, există o parte activă a populației care categoric nu votează online, deoarece nu are încredere în astfel de voturi online și nu vrea să participe la ele, în timp ce cealaltă parte a populației, de exemplu, pensionarii, persoanele în vîrstă, sînt conservatoare și fie nu vor, fie nu au posibilitatea să participe la astfel de sondaje online. Mulți oameni nu vor să-și lase datele personale și fotografiile pe nicio resursă de internet, fapt ce nu deranjează însă generația tînără - utilizatorii activi ai Instagram.
Majoritatea respondenților au remarcat anterior pentru Noi.md că preferă să nu participe la sondaje online legate de alegerile prezidențiale, dar își vor spune cuvîntul în ziua alegerilor.
Reamintim că, conform tuturor sondajelor publicate anterior, Președintele în exercițiu Igor Dodon va primi majoritatea voturilor la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 2794 locuitori
Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.
Comentarii
(0)