29 septembrie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3429
Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă diaspora din Rusia sînt oameni de categoria a doua
29 septembrie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3429

Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă diaspora din Rusia sînt oameni de categoria a doua

Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă consideră că în Rusia diaspora este de categoria a doua și anume acolo rezultatele alegerilor "pot fi falsificate", de aceea se opun deschiderii în Federația Rusă a unui număr suficient de secții de votare.

Această opinie a fost exprimată în rețelele de socializare de prezentatoarea de televiziune Elena Levițkaia-Pakhomova, comentînd scrisoarea acestor politicieni din opoziție, candidați la funcția de președinte, trimisă în adresa comunității internaționale în legătură cu presupusele "încercări de fraudare a alegerilor prezidențiale".

Declarație: "Peste hotare este nevoie de atîtea secții, încît toți cetățenii Moldovei să poată vota"

"Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă există o diasporă de primă clasă, și de a doua. A doua, desigur, se află în Rusia. Și anume acolo rezultatele alegerilor "pot fi falsificate". De aceea, nu este nevoie de deschis acolo un număr suficient de secții de votare, consideră politicienii pro-europeni care pledează pentru drepturi egale și valori cu adevărat europene. Dar nu pentru toată lumea.

Renato trebuie să meargă la Moscova. Mă tem că nu-l vor purta în brațe, ca acum șase ani", a scris Elena Levițkaia-Pahomova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , votare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.