30 iunie 2020, 12:50 Realitatea moldovenească views 5015
România va finanța un proiect care va ajuta la dezvoltarea localităților moldovenești
30 iunie 2020, 12:50 Realitatea moldovenească views 5015

România va finanța un proiect care va ajuta la dezvoltarea localităților moldovenești

Cu ocazia împlinirii a zece ani de Parteneriat Strategic România-Republica Moldova, președintele Ligii aleșilor locali ai PNL, Gheorghe Flutur, s-a întîlnit cu președintele Platformei Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, vorbind despre un proiect comun care va contribui la dezvoltarea localităților din Republica Moldova.

„Se împlinesc în acest an 10 ani de Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, un parteneriat asumat la detaliu de către România pentru sprijinirea comunităților și întregii societăți din Republica Moldova", a declarat Flutur.

El a arătat că, în calitate de președinte al Ligii aleșilor locali ai Partidului Național Liberal a avut o foarte bună și angajantă discuție cu Andrei Năstase, prietenul și partenerul PNL, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, scrie newsbucovina.ro.

„Am parcurs cu obiectivitate coordonatele Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și am fost informat în detaliu cu privire la perioada foarte complicată prin care trece Republica Moldova, iar îngrijorarea lui Andrei Năstase este legitimă și realistă", a spus Flutur.

El a anunțat că în aceste condiții cei doi au convenit să schițeze și să asume împreună, avînd în vedere bunele relații dintre partidele lor, un proiect prin care va veni în susținerea comunităților din Moldova.

Liderul Ligii aleșilor locali PNL a subliniat că în continuare vor fi realizate mai multe proiecte comune, care vor fi finanțate de Guvernul României sau instituții ale Uniunii Europene.

„Andrei Năstase este, în opinia mea, un adevărat om de stat! Și spun asta deoarece am constatat din nou, cu mare bucurie, deși îi cunosc foarte bine altruismul și determinarea cu care dorește să facă lucruri foarte bune pentru Republica Moldova, că își dorește ca noi, aleșii locali ai Partidului Național Liberal, să sprijinim cît mai multe comunități, indiferent de culoarea politică a primarilor acestora", a declarat Gheorghe Flutur.

El consideră că astfel se va putea garanta dezvoltarea echilibrată și durabilă a societății din Republica Moldova.

„Da, așa este corect, și așa vom face, deoarece oamenii Republicii Moldova nu trebuie tratați diferit, în funcție de numele sau culoarea politică a primarilor sau a consilierilor, iar astfel de abordări, inclusive și nediscriminatorii pot garanta dezvoltarea echilibrată și durabilă a întregii societăți din Republica Moldova", a afirmat Flutur.

Potrivit acestuia, abordările care pot contribui la consolidarea unității tuturor energiilor pro-europene de la Chișinău sînt abordările corecte, sînt singurele care pot garanta o evoluție pozitivă către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu România și apropierea ireversibilă a Republicii Moldova principiile și valorile Uniunii Europene.

„Andrei Năstase rămîne cel mai angajat și predictibil partener pe care Partidul Național Liberal îl are în Republica Moldova, iar Platforma DA, partid pe care cu cinste și modestie îl reprezintă, rămîne unitatea noastră de măsură, a liberalilor din România, ori de cîte ori vom dori să evaluăm nivelul de asumare și acțiune, în slujba poporului, a actorilor politici din Republica Moldova", a conchis Gheorghe Flutur.

Sursa: newsbucovina.ro

Cuvinte cheie:

Romania , Andrei Năstase , finantare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.