10 iunie 2020, 12:31 Realitatea moldovenească views 3202
Declarație: Străinii nu trebuie să aibă dreptul să cumpere pămînt în Republica Moldova
10 iunie 2020, 12:31 Realitatea moldovenească views 3202

Declarație: Străinii nu trebuie să aibă dreptul să cumpere pămînt în Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, este categoric împotrivă ca străinii să cumpere terenuri de pămînt în Republica Moldova. Despre aceasta șeful statului a declarat la postul public de televiziune.

"Cel mai scump ce avem în Republica Moldova este oamenii și pămîntul. Eu consider că noi nu trebuie să permitem și nu vom permite. Cel puțin, cît sînt eu președinte, eu voi bloca încercarea de a da drept cetățenilor străini să cumpere pămînt. Doar cetățenii Republicii Moldova și doar întreprinderile rezidente în Moldova. Vrea cineva să facă investiții, să vină, să creeze întreprinderi, să investească bani în întreprinderi și această întreprindere poate procura pentru a dezvolta agricultura. Dar fără prevederea că după lichidarea întreprinderii să devină fondatorul proprietar.", a spus Igor Dodon.

Președintele a precizat că și legislația romînă interzice ca pămîntul să le fie vîndut cetățenilor străini. Recent pe canalele de Telegram au apărut informații că liderul PAS Maia Sandu este pentru ca pămîntul să le fie vîndut străinilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , teren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
555 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.31 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.14 km. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 555 de oameni. Satul Frumuşica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.