|
Voluntarii “Voievod” continuă acțiunile sociale de ajutorare a bătrînilor
Mişcărea Națională "Voievod" continuă șirul de acțiuni sociale în perioada stării de urgență și aprovizionează cu alimente și alte necesități persoanele în vîrstă.
Astfel, voluntarii Mişcării Naționale "Voievod" au întreprins mai multe acțiuni de caritate în diferite localități. Au fost pregătite peste 100 de colete de primă necesitate, care au fost împărțite celor mai nevoiași oameni care așteaptă ajutorul nostru, oameni fără adăpost, oameni bolnavi, bătrîni și alte categorii vulnerabile ale populație care s-au pomenit într-o criză fără precedent.
"Voluntarii "Voievod", în parteneriat cu Primăria mun.Chişinău şi mai multe ONG-uri, sînt implicați în diferite acțiuni comune care au drept scop dezinfectarea spațiilor publice, informarea și prevenirea răspîndirii COVID-19. Ne implicăm activ în ajutorarea bătrînilor și a persoanele imobilizate la pat care mai mult ca oricînd au nevoie de suportul nostru.
Situația creată de pandemia COVID-19, ne obligă să acționăm operativ, tranșant, fără nici-o ezitare. Fiecare dintre noi are datoria morală de a-și ajuta aproapele indiferent de circumstanțe, așa cum ne învață Dumnezeu să ne iubim aproapele ca pe noi înșine.
Voluntarii "Voievod" au fost entuziasmați să contribuie la efortul comun de înlăturare a efectelor acestei pandemii globale, dar în mod special a efectelor acesteia asupra păturilor social-vulnerabile din țara noastră. Și mai mult, a fost apreciat faptul că tinerii au fost primiți cu căldură de cei ce aveau nevoie atît de mult de atenția și suportul lor în aceste clipe grele.
Îndemnăm oamenii, organizațiile teritoriale, echipele ONG, bisericile, agenții economici să se implice în limita posibilităților în ajutorarea oamenilor nevoiași. Dacă fiecare din noi vom depune efort pentru a face lumea mai bună, vom putea depăși cu ușurință barierele care ne stau în cale".
În fine, noi ținem să menționăm că activitățile noastre sociale au fost și vor fi o prioritate pentru membrii Mişcării "Voievod".
Considerăm că societatea civilă trebuie să fie un exemplu pentru politicieni, agenții economici și, indiferent de situația grea din țară, să fim alături de conaționali.
Sîntem siguri, că doar unindu-ne forțele și avînd la bază valorile creștine, vom putea avea un viitor împreună și pace printre oameni.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 1155 locuitori
Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.
Comentarii
(0)