15 noiembrie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 3392
Fake news: Cum luptăm cu știrile false?
15 noiembrie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 3392

Fake news: Cum luptăm cu știrile false?

Fake news: Cum să filtrăm adevărul și minciuna?

Care este pericolul dezinformării, cum deosebim știrile false și ce poate contrapune propagandei societatea – aceste chestiuni tot mai des devin subiecte de discuție la nivel național, dar și internațional. Tema în cauză a fost discutată și în cadrul Forului Mondial pentru democrație, desfășurat recent la Strasbourg, în incinta sediului Consiliului Europei.

Pe parcursul ultimilor ani au avut loc numeroase evenimente, care au demonstrat clar că adevărul poate fi tratat foarte liber. În Moldova, ca și în lumea întreagă, politicienii fac declarații tari în timpul campaniilor electorale, chiar dacă există dovezi evidente că ele nu corespund adevărului. Pe de altă parte, în Rețea circulă numeroase zvonuri și teorii conspirative, care devin publice.

Astăzi orice utilizator al internetului își poate alcătui propriul tablou al lumii, în baza informațiilor provenite din surse dubioase. Experții menționează că unica alternativă este demascarea informației false. În același timp, adesea știrile false nu apar în rezultatul unor acțiuni organizate, ci reprezintă viziunile proprii ale oamenilor asupra anumitor situații. În opinia specialiștilor, reglementarea acestui fenomen trebuie făcută cu precauție, e lipsit de sens să-l combatem prin intermediul interdicțiilor.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

știri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.