11 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 3639
Rusia cere pedepsirea vandalilor care au profanat memorialul „Eternitatea”
11 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 3639

Rusia cere pedepsirea vandalilor care au profanat memorialul „Eternitatea”

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la incidența crescîndă a vandalismului împotriva monumentelor eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei în Moldova și a solicitat organelor de drept din republică să efectueze o investigație amănunțită cu pedeapsirea celor vinovați.

În mesajul misiunii diplomatice ruse de la Chișinău se mențonează, că ultimul act barbar a fost profanarea monumentului eroului Uniunii Sovietice Georgii Chernienko. Placă de granit ruptă a fost găsită pe bulevardul central al complexului memorial „Eternitatea" din Chișinău.

Cu puțin timp înainte, persoane necunoscute au vandalizat în satul Leușeni piedestalul legendarul tanc T-34, al cărui echipaj a particpat în luptele sângeroase de eliberare a Moldovei de invadatori fasciști.

Acțiunile vandalilor au fost dur condamnate de compatrioții ruși și de publicul larg. Cu o reacție separată a venit președintele Clubului istorico-patriotic rus Alexei Petrovich.

Misiunea diplomatică rusă a declarat că monitorizează în continuare situația. Ambasada Rusiei în Moldova a făcut un apel către organele de drept din țară să efectueze o investigație amănunțită în scopul identificării și tregerii la răspundere a celor vinovați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Memorial

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.