12 septembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 4369
Pascaru: La banii cheltuiți, în fiecare sat trebuia să fie cîte o stație de epurare (Video)
12 septembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 4369

Pascaru: La banii cheltuiți, în fiecare sat trebuia să fie cîte o stație de epurare (Video)

Președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru a declarat în cadrul unei emisiuni că la cîți bani s-au cheltuit în ultimii ani pentru geotuburi, deja în fiecare sat trebuia să fie cîte o stație de epurare.

,,Organizația mea, în parteneriat cu Ecodava, a scris zeci de scrisori la minister și la diferite instanțe ca să hotărască întrebarea, nu s-a hotărît nimic. E o schemă de corupție: Organizațiile mari aruncă deșeurile noaptea și cineva e plătit cu mită. Aici trebuie să lucreze Procuratura. S-au dat 11 milioane de dolari ca credit și 13 milioane ca ajutor. Au promis că în 3 ani va fi reconstruită Stația de epurare. Lucrările nu merg. Iată acum, aici, trebuie să lucreze Procuratura", a declarat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la JurnalTV.

Pascaru i-a reproșat fostului liberal Valeriu Munteanu că nu a rezolvat nimic la acest subiect în timp ce era ministrul Mediului: ,,Nu vă supărați pe mine, dar nu ați făcut nimic, nu ați rezolvat nici o problemă. Totul e putred de cînd a fost guvernarea dumneavoastră".

Valoarea proiectului care trebuia să ne scape de mirosul urît a fost de 24 de milioane de euro. Acum, Pascaru e de părere că Procuratura ar trebui să ancheteze unde au ajuns acești bani.

,,Nu-s specialist pe miros. Dar trebuie de atras atenție la agenții mari. De ce? Că cînd are o uzină de milioane de lei, clar că își salvează interesele la Primărie. Vin acasă nu numai turiști, dar chiar și moldovenii, și cînd ajung în Chișinău, aici pute. A fost o schemă de corupție. Majoritatea loturilor care au fost date în Chișinău, au fost date prin hotărîre de judecată. A fost o schemă. Vedem că varianta cu judecata nu mai ajută... Așa-i mintea noastră", a mai adăugat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1839
Populația:
930 locuitori

Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.