20 iulie 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 4905
Pentru arborarea steagului românesc la Chișinău, poți primi o amendă bună
20 iulie 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 4905

Pentru arborarea steagului românesc la Chișinău, poți primi o amendă bună

În decembrie 2018, o locuitoare a orașului Durlești, Diana Crudu, a instalat un steag românesc în ograda casei sale, fapt la care a atras atenția Valeriu Ostalep, fostul viceministru al Afacerilor Externe.

El s-a adresat la secția de poliție, afirmînd că această stare de lucruri încalcă în mod direct legile Republicii Moldova, care permit arborarea steagurilor altor state doar împreună cu cel al Republicii Moldova.

Acum, potrivit lui Crudu, ea riscă o amendă și au fost deschise patru dosare în același timp. Ea este indignată de cele întamplate, considerînd ca "ea doar și-a demonstrate dragostea pentru patria sa". Crudu a realizat un videoclip pe care l-a postat pe Facebook și s-a plîns de faptul că este urmărită, în timp ce pe una dintre clădirile din centrul orașului, pe strada Alexei Mateevici, este instalat un steag rusesc, dar asta pe nimeni nu deranjează. 

Dar acest lucru este de înțeles, Federația Rusă nu are nici un plan să absoarbă Moldova și să-i lichideze statalitatea, ceea ce nu este și cazul României, pentru care țara noastră este doar "provincia ei".

Așadar, măsurile împotriva acestor fanatici ai "uniri" sînt încă o luptă împotriva separatismului, dar într-o formă ușor diferită.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

Steag , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.