19 aprilie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 15957
Merită oare să vedem un terorist în fiecare client?
19 aprilie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 15957

Merită oare să vedem un terorist în fiecare client?

În Moldova, nivelul amenințării teroriste este definit ca fiind foarte scăzut - asta susținea la finele lunii martie Serviciul informații și securitate. Totuși, în țară se iau măsuri drastice de combatere a acestui fenomen, a fost chiar format Serviciul de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului, avem adoptată și o lege în acest domeniu.

UE printre primele și-a asumat misiunea de reglementare globală a fluxurilor financiare ilegale. Încă în anul 2016 toate companiile înregistrate în UE au fost obligate să transmită datele despre beneficiarii lor finali într-un registru special, precum și să înnoiască, în caz de necesitate, datele din rapoartele anuale. Și dacă, spre exemplu, în registrul central britanic informația despre beneficiar este deschisă și accesibilă publicului, apoi în țările europene, în Olanda, spre exemplu, această informație este eliberată la cerere, în forma unui extras din registru. Comunitatea experților este îngrijorată de faptul că o asemenea transparență publică poate afecta dezvoltarea businessului în țările europene. Un surplus de deschidere va face ca proprietarii afacerilor să le transfere în alte țări, care asigură un minim de confidențialitate, iar aceasta se va solda cu refluxul investițiilor și a veniturilor fiscale din Europa.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

terorist

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.