30 iulie 2012, 17:04 Realitatea moldovenească views 2776
30 iulie 2012, 17:04 Realitatea moldovenească views 2776

Agricultorii cer partidelor să se ţină deoparte de proteste lor

Agricultorii și fermierii din circa 30 de raioane ale țării vor ieși, marți, 31 iulie, la proteste pașnice, pentru a cere anularea politicii bugetar-fiscale pe anul 2013. Potrivit lor, prin implementarea prevederilor acestui document va creşte povara fiscală în sectorul agricol, care se confruntă cu grave probleme.

”Bugetul nu va obține nimic în plus, ba chiar va pierde în jur de 1 miliard de lei, deoarece se va mări TVA pentru export și se va micșora TVA pentru procesatori de materie primă. Nu este clar cine cîștigă din această afacere. Noi trebuie să anunțăm un regim de situaţie excepţională în agricultură”, a declarat președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Valeriu Cosarciuc.

Totodată, agricultorii afirmă că protestele vor avea un caracter pur economic și resping orice tentative ale partidelor politice de a se implica în aceste manifestații.

”Agricultorii nu au nevoie de nici un sprijin logistic. Nimic! Partidele politice să se țină mai departe de protestele noastre. Lupta pentru noi nu este pierdută. Considerăm că aceste proteste vor îmbunătăți dialogul cu Guvernul și Parlamentul. Prin acțiunile întreprinse de asociațiile agricole, dorim să ajutăm Alianța pentru Integrare Europeană să nu facă greșeli de care să se folosească opoziția. Noi susținem AIE. În ultimii ani, au fost întreprinși și pași benefici în agricultură”, a spus preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Protestele sînt organizate de 6 asociații și uniuni de agricultori și fermieri din republică și vor începe la ora 10.00.

Anterior, Partidul Socialiștilor a anunțat că va acorda un suport logistic și uman pentru organizarea protestelor.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.