14 februarie 2019, 11:55 Realitatea moldovenească views 13193
Un cuplu de moldoveni şi-a făcut nunta la bibliotecă
14 februarie 2019, 11:55 Realitatea moldovenească views 13193

Un cuplu de moldoveni şi-a făcut nunta la bibliotecă

Un cuplu din satul Izbişte, raionul Criuleni, au ieşit din tiparele legate de oficierea unei căsătorii.

Tinerii Nicolae şi Tatiana Verdeş au decis să facă marele pas al vieţii nu la oficiul stării civile sau în restaurantul unde are loc petrecerea, ci la bibliotecă.

Nicolae şi Tatiana Verdeş, care de trei ani sînt împreună, s-au cunoscut la Chişinău.

Nicolae i-a cerut mîna Tatianei după doi ani de relaţie.

Duminica trecută, cei doi au fost declaraţi soţ şi soţie. Pentru ca evenimentul să fie unul inedit, dar şi să rămînă în amintirea fiecăruia, soţii Verdeş au decis să-şi înregistreze căsătoria la biblioteca din satul Izbişte, localitatea de baştină a lui Nicolae. Mare le-a fost mirarea oaspeţilor, asta pentru că soţii au ţinut în secret locaţia pînă în ultima clipă.

Bibliotecarul Alexandru Rusu recunoaşte că s-a gîndit să găzduiască la instituţie o expoziţie sau un vernisaj, dar nicidecum o nuntă.

Evenimentul tinerilor nu a rămas fără atenţie. Autorităţile locale susţin că alegerea făcută de soţii Verdeş a inspirat şi alte cupluri, care au anunţat că vor să-şi oficieze căsătoria printre rafturile cu cărţi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

nunta , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1216 locuitori

Doina este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doina Rumeanţev, Iasnaia Poleana. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1216 oameni. Satul Doina a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.