05 februarie 2019, 15:05 Realitatea moldovenească views 12472
Tot mai mulți moldoveni folosesc semnătura electronică
05 februarie 2019, 15:05 Realitatea moldovenească views 12472

Tot mai mulți moldoveni folosesc semnătura electronică

Numărul persoanelor fizice care au primit în anul 2018, la solicitare, semnături electronice, eliberate de Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe" (CTIF) aproape că s-a dublat față de anul precedent.

Un număr de 16,5 mii de persoane utilizează deja semnături electronice, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Serviciul de presă al CTIF precizează pentru agenție că în comparație cu anul 2016, numărul cetățenilor care au devenit titulari ai semnăturii electronice eliberate de CTIF a sporit aproape de trei ori.

Specialiști ai CTIF explică dinamica ascendentă a numărului doritorilor de a deține și utiliza semnătura electronică prin extinderea gamei de servicii publice electronice și creșterea încrederii oamenilor în eficiența utilizării acestor servicii.

Agenții economici pot utiliza serviciul semnătura electronică pentru a semna la distanță contracte și documente, economisind timpul și resursele financiare, iar cetățenii pot semna acte, cereri sau declarații oficiale fără a se prezenta la oficiile instituțiilor publice.

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

semnătura , electronică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
104 locuitori

Vesioloe este un sat din cadrul comunei Șipca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vesioloe alcătuia 104 oameni în anul 2000. Satul Vesioloe a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.