01 noiembrie 2018, 17:30 Realitatea moldovenească views 9392
Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)
01 noiembrie 2018, 17:30 Realitatea moldovenească views 9392

Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)

Decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.

Majoritatea celor intervievați sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Unele mame consideră totuși că ar fi bine ca toți copiii să fie vaccinați.

Menționăm că decizia de ieri a Curții Constituționale privind interdicția impusă copiilor nevaccinați de a frecventa școala, a fost aspru criticată de Avocatul copilului, Maia Bănărescu. Avocatul a precizat că statul este obligat să pună la dispoziția copilului diferite forme alternative de educație, în cazul în care acestuia i se interzice frecventarea unei instituții de învățămînt.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.