|
Igor Dodon a efectuat o vizită la Universitatea de Stat din Soci
În cadrul vizitei în Rusia, președintele Igor Dodon a efectuat joi o vizită la Universitatea de Stat din Soci. Șeful statului a avut o întrevedere cu rectorul Universităţii, Galina Romanova, și o întîlnire cu profesorii și studenții acestei instituții de învățământ, o parte din care sînt cetățeni ai Republicii Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.
Universitatea de Stat din Soci este una din principalele universităţi regionale din Rusia și este specializată în domeniul turismului. Sistemul de universităţi regionale de bază a apărut, în Rusia, în anul 2016. Noţiunea de universitate de bază presupune existenţa unor universităţi orientate spre dezvoltarea subiectului Federaţiei Ruse prin asigurarea pieţei locale a muncii cu specialişti de înaltă calificare.
În cadrul dialogului cu rectorul Galina Romanova, părțile au discutat specificul universităţilor de bază din Rusia. Totodată, interlocutorii au stabilit că va fi identificată o instituție de învățămînt superior din Moldova, care va deveni partener al Universității de Stat din Soci, precum și au examinat perspectiva efectuării unor schimburi de studenţi şi specialişti. "Apreciez sistemul de universităţi de bază din Rusia ca un proiect foarte atractiv din aspectul dezvoltării regionale. Ar fi extrem de interesantă adaptarea acestui sistem şi în Moldova", a spus șeful statului.
De asemenea, la Universitatea din Soci președintele a avut o întîlnire cu studenţii și profesorii instituției. Tinerii au adresat mai multe întrebări – începînd cu domeniul politicii externe şi relaţiilor moldo-ruse, până la subiecte ce ţin de politicile pentru tineret şi sport.
Igor Dodon a răspuns la toate întrebările și a dat asigurări că va contribui la stabilirea unor raporturi de colaborare între Universitatea de Stat din Soci şi una din universităţile din Moldova, precum şi la organizarea schimbului de studenţi între ţările noastre. "Moldova şi Rusia sînt legate de o istorie multiseculară. Sunt convins că relaţiile dintre ţările noastre au viitor", a concluzionat șeful statului.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraş
- Prima atestare:
- 1562
- Populația:
- 8765 locuitori
Briceni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Briceni. Amplasat în valea formată de rîuleţele Lopatnic şi Vilia, la frontieră cu Ucraina, oraşul Briceni este situat la o distanţă de 230 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8765 de oameni. Prima atestare a localităţii Briceni datează din anul 1562, la acea dată fiind un mic sătuc cu numele Adicăuţi din ţinutul Hotin, pe care Despot vodă îl dăruia lui Vartic.
Comentarii
(0)