05 iulie 2017, 15:35 Realitatea moldovenească views 5824
Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat o declaraţie comună privind perspectiva de aderare la UE
05 iulie 2017, 15:35 Realitatea moldovenească views 5824

Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat o declaraţie comună privind perspectiva de aderare la UE

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, împreună cu preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze, şi preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Andrii Parubii, au semnat o declaraţie comună, care va fi expediată Parlamentului European, în care solicită aprobarea unei rezoluţii pentru deschiderea perspectivei de aderare a celor trei ţări la Uniunea Europeană.

"Prin această declaraţie, cele trei state solicită Parlamentului European aprobarea unei rezoluţii, înainte de summitul parteneriatului estic, exprimând sprijinul politic şi reafirmînd apelul adresat Consiliului European pentru deschiderea perspectivei de aderare a celor trei ţări la Uniunea Europeană. Vorbim despre aplicarea articolului 49 al Tratatului Uniunii Europene", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Avînd în vedere acest mesaj ambițios care privește în viitor, Declarația Summitului Parteneriatului Estic va lansa un semnal puternic în situația geopolitică actuală tensionată și va deveni un instrument de inspirație pentru accelerarea progreselor și transformărilor democratice de mai departe în cele trei țări partenere asociate ale UE", se precizează în Declarație.

Considerînd că UE are ambiția de a fi un partener solid și credibil pentru vecinii săi imediați de la est, "Declarația care va urma Summitului PE din 2017 va exprima sprijinul clar pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei, Republicii Moldova și a Ucrainei, precum și va susține opțiunea și agenda europeană a țărilor noastre", se arată în documentul subsemnat de cei trei speakeri.

Potrivit lui Candu, declaraţia va fi expediată Parlamentului European în această săptămână. Această declarație a fost susținută de către membrii biroului permanent al Parlamentului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Georgia , Ucraina , declaraţie , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.