29 iunie 2017, 17:30 Realitatea moldovenească views 7789
25 mii de persoane din Moldova au dreptul la locuințe sociale
29 iunie 2017, 17:30 Realitatea moldovenească views 7789

25 mii de persoane din Moldova au dreptul la locuințe sociale

Circa 25,8 mii de persoane necesită asigurarea cu locuințe sociale, potrivit unui Regulament care va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Dreptul la locuințe sociale au persoanele cu dizabilități severe, familiile care îngrijesc minorii cu dizabilități severe, familiile tinere care nu au locuință, familiile în care s-au născut simultan tripleți, cvadrupleți sau mai mulți copii, copiii orfani care au împlinit vîrsta de majorat și nu au beneficiat de locuință din partea statului.

Regulamentul mai stipulează că persoanele care, la data intrării în vigoare a Legii din 30 aprilie 2015 cu privire la locuințe, au fost luate în evidență pentru îmbunătățirea condițiilor locative, au dreptul prioritar la examinarea cererilor depuse privind atribuirea locuinței sociale. Totodată, registrul se actualizează o dată pe an, pînă la data de 1 aprilie a anului următor.

Pentru construcția completă a locuințelor noi vor fi necesare circa 20,8 miliarde de lei. Însă, în cazul în care se va purcede la procurarea locuințelor existente, în special pentru tinerii specialiști, cifra enunțată se va reduce esențial, deoarece circa 50% din numărul necesar de locuințe se solicită pentru familiile tinere.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.