01 martie 2012, 14:25 Realitatea moldovenească views 2884
01 martie 2012, 14:25 Realitatea moldovenească views 2884

Chişinăul a refuzat să recunoască Tiraspolul ca parte egală la negocieri

În cadrul celei de-a doua runde de consultări oficiale în format „5+2” privind reglementarea diferendului transnistrean, care s-a desfăşurat la Dublin, părţile au reuşit să ajungă la unele compromise, însă careva avansări importante nu s-au produs.

Şefa aşa numitului departamentului de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, a anunţat că partea moldovenească nu a acceptat să fixeze principiul egalităţii părţilor în cadrul procesului de negocieri, chiar dacă ceilalţi participanţi au aprobat această propunere, considerînd că acest principiu va fi unul de bază pentru un dialog constructiv. „Părţile nu au reuşit să convină asupra semnării documentului privind principiile şi procedurile de negociere. Continuarea discuţiilor privind documentul respectiv va urma în cadrul rundei următoare”, a declarat Ştanski, citată de „Novîi Reghion”.

Pe de altă parte, Ştanski a menţionat că la Dublin „s-a convenit asupra principiului de îndeplinire a înţelegerilor dintre cele două părţi”. De asemenea, partea moldovenească a acceptat poziţia părţii transnistrene, potrivit căreia, „documentele elaborate urmează să fie semnate de părţi conform procedurii stabilite”.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.