22 februarie 2017, 16:50 Realitatea moldovenească views 2846
Indemnizaţii pentru copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească
22 februarie 2017, 16:50 Realitatea moldovenească views 2846

Indemnizaţii pentru copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească

Copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească vor beneficia de o indemnizaţie lunară pentru întreţinere în sumă de 800 de lei, potrivit unor modificări aprobate astăzi în şedinţa de Guvern, informează MOLDPRES.

Conform Notei informative anexate la proiect, prevederea vizează copiii ai căror părinţi lipsesc o perioadă mai mare de 30 de zile din cauza aflării la tratament în condiţii de staţionar în instituţiile medicale, ai căror părinţi nu au posibilitatea să-şi îndeplinească obligaţiile din cauza unor probleme grave de sănătate, fiind ţintuiţi la pat, ai căror părinţi se află în arest, copiii luaţi de la părinţi fără ca aceştia să fie decăzuţi de drepturi părinteşti ş.a.

Dispoziţia privind stabilirea statutului de copil rămas temporar fără ocrotire părintească se va emite de către autoritatea tutelară teritorială.

În urma aprobării documentului, copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească care în prezent nu beneficiază de nici un sprijin din partea statului vor primi suportul necesar din momentul separării de părinţi.

Pentru plata indemnizaţiei lunare pentru întreţinerea copilului aflat sub tutelă/curatelă în cazul copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească vor fi necesare peste 6,2 mln de lei anual.

Conform datelor ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în anul 2015, aproximativ 650 de copii au rămas temporar fără ocrotire părintească.

Modificările vor intra în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2017.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , parinti , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.