15 februarie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 5784
Iranul va asigura securitatea energetică a Moldovei
15 februarie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 5784

Iranul va asigura securitatea energetică a Moldovei

Moldova poate miza pe Iran în chestiunile securității energetice. Iranul este dispus să asigure partea majoră a necesităților Moldovei în resursele energetice, să coopereze în domeniul transportului, sferei bancare, să sporească schimburile comerciale bilaterale.

Potrivit presei străine, acest fapt a fost menționat de către președintele Iranului, Hassan Rohani, în cadrul recentei întrevederi cu președintele Moldovei, Igor Dodon, specificînd necesitatea valorificării tuturor posibilităților și potențialului pentru extinderea relațiilor multilaterale între Teheran și Chișinău.

Hassan Rohani a solicitat ca investitorii potențiali și agenții economici din Iran și Moldova să se familiarizeze cu posibilitățile economice ale altei țări.

În plus, președintele Iranului a menționat că coridorul „Nord-Sud", care va uni Europa de Nord cu India, ar putea conecta căile feroviare ale Iranului și Moldovei.

„Republica Islamică Iran, care dispune de un mare potențial în domeniul petrolului, gazelor, precum și a condensatelor de gaze, poate asigura majoritatea necesităților Moldovei în sfera energetică", a adăugat Hassan Rohani.

Menționînd importanța cooperării în domeniul bancar, el a specificat că extinderea relațiilor în acest domeniu ar putea duce la extinderea relațiilor comercial-economice între două țări.

Președintele Moldovei, Igor Dodon, la rîndul său, a îndemnat la dezvoltarea relațiilor multilaterale în domeniul energetic, de transport, bancar și agricol. El l-a invitat Hassan Rohani să viziteze Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Iran , energetica

Comentarii

 (2)
  • #2 Colea Răspunde Citează selecţia
    Pe unde s-a plimbat dodonul n-a facut nimic !...poate ar trebui sa mai stea locului ca este deja inutil societatii si produce nimic. Se zice ca Putin a ris o saptamina de el dupa ce a plecat asa bufon ar fi fost pe acolo. 
  • #1 Alex Răspunde Citează selecţia
    Sunt curios cum se aduce gazul , la valiza ? Cititi cu atentie ca este imposibil asa ceva ca nu este o conducta de gaze de la Iran niciunde (!!!). Cititi si nu va lasati dezinformati ! Cu vaporul iar este imposibil ca este prohibiiv ca pret plus ca RM nu are port pe niciunde (!!!). Dodon a pierdut timpul pe acolo la sah !!! sa speram ca se plimba pe banii lui si nu ai statului
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.