05 februarie 2017, 09:35 Realitatea moldovenească views 5554
Condiţiile FMI pentru Republica Moldova
05 februarie 2017, 09:35 Realitatea moldovenească views 5554

Condiţiile FMI pentru Republica Moldova

Pentru a primi finanţarea Fondului Monetar Internaţional Guvernul de la Chişinău şi-a luat angajamentul să efectueze reforme care vizează creşterea transparenţei acţionarilor din sectorul bancar, îmbunătăţirea capacităţilor de supraveghere ale Băncii Naţionale, dar şi ajustarea tarifelor pentru energie, astfel încât să ajungă la nivelul la care să acopere costurile.

Echipa Economică Germană în Moldova (GET Moldova), care consultă executivul în domeniul modelării proceselor necesare pentru reformele economice, a trecut în revistă precondiţiile pe care a trebuit să şi le asume guvernarea, transmite IPN.

GET Moldova notează că Guvernul a acceptat ca toate băncile moldoveneşti să treacă prin acelaşi proces de identificare a proprietarilor reali, să auditeze portofoliul de credite şi să scoată la iveală practicile de creditare incorecte. Mai mult, Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar trebuie majorat astfel încât Guvernul să nu mai fie nevoit să garanteze sau să recapitalizeze băncile folosind bani publici, aşa cum sa întâmplat în cazul recentei fraude bancare.

Valoarea totală a programului cu FMI, semnat în noiembrie 2016, este de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (echivalentul a 175,7 milioane de dolari, potrivit GET Moldova). Banii vor fi debursaţi într-o perioadă de trei ani, după vizitele misiunilor de evaluare ale Fondului.

Potrivit unui comunicat al reprezentanţei permanente a FMI în Moldova următoarea misiune de evaluare a programului autorităţilor va fi efectuată în perioada 14-28 februarie 2017.

Sursa: adevarul.ro

Cuvinte cheie:

FMI , credit , condiții , guvern

Comentarii

 (1)
  • #1 istena Răspunde Citează selecţia
    Пора своим умом жить, а если мозгов не хватает - уходите на покой.  МВФ  к хорошему не превидёт , вы ещё  этого не поняли ???. Такую республику цветущею уничтожаете варвары.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.