15 septembrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 4505
Ministerul Educației le-a interzis profesorilor meditațiile
15 septembrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 4505

Ministerul Educației le-a interzis profesorilor meditațiile

Ministerul Educației al Republicii Moldova le-a interzis managerilor, cadrelor didactice și părinților să colecteze în mod ilegal bani pentru achiziționarea manualelor, alimentelor pentru copii, crearea grupelor cu program prelungit și altele în instituțiile de învățămînt din țară.

"Cele mai multe dintre plîngerile părinților se referă la colectarea banilor pentru închirierea sau achiziționarea manualelor", a subliniat Fusu.

Totodată, ea a precizat faptul că în instituțiile de învățămînt nu este permisă organizarea grupurilor sau claselor pentru meditații, iar lecțiile individuale, private sînt strict interzise.

În plus, în instituțiile, unde nu există Comitete Părintești nu pot fi colectați bani pentru Fondul școlii, clasei sau pentru alte organizații.

În același timp, mulți părinți declară că sînt dezamăgiți de interzicerea meditațiilor și grupurilor cu program prelungit cu plată în școli, subliniind că erau comode și că de serviciile acestora beneficiau mulți, ceea ce le permitea, de asemenea, profesorilor, măcar un pic, să-și mărească veniturile modeste.

Sursa: actualitati.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
201 locuitori

Mihailovca Nouă este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 201 oameni. Satul Mihailovca Nouă a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.