08 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 3709
Profesorii vor primi salarii majorate cu peste 8 la sută
08 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 3709

Profesorii vor primi salarii majorate cu peste 8 la sută

Salariile cadrelor didactice și ale corpului profesoral vor fi mai mari începând din luna septembrie a acestui an. Astfel, pentru a atinge nivelul salariului mediu prognozat pe economie, salariile lunare ale cadrelor didactice urmează a fi majorate cu 8,6%. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Cabinetului de miniștri.

Noile salarii ale cadrelor didactice şi ale corpului profesoral vor fi stabilite de la 1 septembrie. Mijloacele financiare necesare în acest scop sunt prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2016.

Cuantumul majorării a fost calculat în baza Legii cu privire la sistemul de salarizare al cadrelor didactice şi a avut în vedere creştereaprocentuală a salariului mediu prognozat pe economia naţională pentru anul în curs, faţă de salariul mediu al cadrelor didactice din învățământ, atins în trimestrul IV al anului precedent.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

salarii , profesor , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.