11 iulie 2016, 10:33 Realitatea moldovenească views 4287
Cetățenii plecați din țară își vor putea primi pensia prin intermediul unui împuternicit
11 iulie 2016, 10:33 Realitatea moldovenească views 4287

Cetățenii plecați din țară își vor putea primi pensia prin intermediul unui împuternicit

Cetățenii moldoveni care îndeplinesc condițiile necesare pentru acordarea pensiei, dar nu se află în țară, o vor putea primi printr-o persoană împuternicită. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobată de guvern joi, 6 iulie.

Potrivit ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, persoana împuternicită trebuie să aibă procura, întărită la ambasada sau consulatul Republicii Moldova în țara în care se află beneficiarul.

Modificarea propusă prevede introducerea în legislația în vigoare a sintagmei "reprezentant împuternicit în baza procurii notariale", după termenul de "tutore (curator)."

Sursa: pan.md

Cuvinte cheie:

pensie , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.