13 mai 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 5347
Concurs de pictură despre apă și sănătate
13 mai 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 5347

Concurs de pictură despre apă și sănătate

Dacă ești talentat și consideri apa drept sursă vitală a vieții, participă la concursul organizat de către AO „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova" (SEAM) pentru a promova împreună esența vieții.

Participanții trebuie să se înscrie în concurs cu o lucrare artistică, care trebuie să aibă latura maximă de 90 cm și cea minimă de 50 cm. Tema abordată este: „Apa, Sanitația și Sănătatea". Mesajul lucrării trebuie să fie subtil și complex, să sensibilizeze privitorii în legătură cu problemele de apă, sanitație şi sănătate, fiind în acelaşi timp o lucrare creativă, originală, capabilă să inspire publicul. Lucrarea va fi realizată utilizând materiale și tehnici la alegerea artistului. Creația artistico-plastică înscrisă în concurs trebuie sa fie realizată exclusiv și să aparțină integral persoanelor care o semnează.

La concurs pot participa:

# artiștii plastici;

# studenții la Arte Frumoase.

Lucrările vor fi jurizate de o comisie formată din: artiști plasticieni, finanțatori, organizatori și alți experți din domeniu.

Premii

Premiul I – 400 euro

Premiul II – 300 euro

Premiul III – 200 euro

Alte 12 lucrări vor primi mențiuni și premii speciale.

Decernarea premiilor de valoare pentru câștigătorii concursului „Apa și Sănătatea privită în culori" va avea loc la data de 23 iunie în cadrul evenimentului festiv dedicat Zilei Naționale a Elveției organizat în grădina Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

15 dintre lucrările selectate vor fi expuse în galeria Organizației Națiunilor Unite din Geneva în perioada iulie-august 2016.

Cum te înregistrezi:

Dosarul va include lucrarea artistică cât și formularul de înregistrare. Dosarul va fi depus la adresa: or. Chișinău, str. Sfatul Țării 9, of. 10, of. SEAM. Termenul limită este 30 mai 2016, ora 16:00.

Accesați aici formularul și aici regulamentul concursului, pentru a vă familiariza cu ideea concursului.

Concursul este organizat de AO „SEAM" cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova în colaborare cu United Nations Economic Comision for Europe. Detalii despre acest program aflați și pe pagina oficială.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

concurs , apa , sanatate , pictura

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1538 locuitori

Grigorăuca este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cozești, Petropavlovca și Grigorăuca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1538 de oameni. Satul Grigorăuca a fost menționat documentar în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.