25 aprilie 2016, 16:18 Realitatea moldovenească views 6050
Ziua Europei la Chișinău va fi sărbătorită pe 14 mai
25 aprilie 2016, 16:18 Realitatea moldovenească views 6050

Ziua Europei la Chișinău va fi sărbătorită pe 14 mai

Primăria Chișinău a anunțat că anul acesta Ziua Europei va fi sărbătorită pe 14 mai, pentru ca manifestațiile să nu coincidă cu Paștele Blajinilor și cu manifestațiile grupurilor care vor marca „Ziua Victoriei".

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Nistor Grozavu la ședința de astăzi a Primăriei. „Ministerul de Externe a menționat că Ziua Europei nu va fi sărbătorită de 9 mai, deoarece coincide cu Paștele Blajinilor. Sărbătoarea aceasta se face în primul rând pentru oameni, nu pentru a raporta ce s-a făcut și ce urmează să facem", a declarat Grozavu. El a spus că aceeași părere este împărtășită și de ambasadele europene din RM.

Potrivit autorităților, inaugurarea sărbăorii va avea loc în scuarul Europei, iar toate manifestările vor fi organizate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare".

Anul trecut, Ziua Europei a fost sărbătorită pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Ziua Europei , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
759 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.