24 decembrie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 4208
Atenţie la siguranţa locuinţelor în perioada sărbătorilor!
24 decembrie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 4208

Atenţie la siguranţa locuinţelor în perioada sărbătorilor!

Pentru a reduce riscul furturilor din locuinţe în perioada sărbătorilor de iarnă, poliţia recomandă cetăţenilor ca uşa de acces în imobil să fie prevăzută cu cel puţin două încuietori.

Dacă lipsesc mai mult timp de acasă, oamenii sunt sfătuiţi să roage un vecin să le verifice corespondenţa din cutia poştală şi să supravegheze perimetrul locuinţei. De asemenea, oamenii sunt îndemnaţi să asigure un iluminat corespunzător în scara blocului sau a casei în care locuiesc.

Poliţia recomandă să nu fie păstrate acasă sume importante de bani. În cazul în care integritatea corporală sau viaţa este în pericol, poliţia le recomandă cetăţenilor să renunţe la bunurile vizate de agresor. În situaţiile în care sunt agresate în stradă, persoane sunt îndemnate să strige după ajutor.

Pe parcursul anului 2015, în ţară s-au înregistrat peste 2500 de cazuri de furturi din case şi apartamente. Doar în perioada sărbătorilor de iarnă 25.12.14 – 15.01.2015, s-au comis circa 180 de infracţiuni.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

apartament , securitate , sarbatoare , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.