21 decembrie 2015, 17:27 Realitatea moldovenească views 5345
Ion Sturza, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru
21 decembrie 2015, 17:27 Realitatea moldovenească views 5345

Ion Sturza, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru

Fostul premier, omul de afaceri Ion Sturza a fost desemnat de către șeful statului drept candidat la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut în urma discuțiilor dintre cei doi purtate astăzi la Reședința de Stat, notează NOI.md.

Șeful statului a declarat că deocamdată nu toate fracțiunile parlamentare și-au exprimat disponibilitatea de a-l susține pe Ion Sturza.

"Am semnat decretul cu privire la desemnarea lui Ion Sturza în calitate de candidat la funcția de premier. Am luat această decizie reieșind din experiențe lui în calitate de premier, dumnealui are viziuni care sînt aproape de viziunile noastre, cunoaște foarte bine problemele legate de economia țării, starea financiară, generală în societate. Sper că dumnealui va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Nu toate fracțiunile și-au expus disponibilitatea de a-l susține", a declarat Nicolae Timofti în urma discuțiilor cu Sturza.

Precizăm că Ion Sturza are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a guvernului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

candidat , prim-ministru , Ion Sturza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1939
Populația:
964 locuitori

Saharna Nouă este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciușca, Saharna Nouă, Saharna. Satul Saharna Nouă este situate la o distanță de 15 km de orașul Rezina și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Saharna Nouă a fost înființat în anul 1939.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.