13 decembrie 2011, 10:57 Realitatea moldovenească views 3745
13 decembrie 2011, 10:57 Realitatea moldovenească views 3745

Astăzi expiră termenul limită pentru înregistrarea candidaţilor la şefia statului. Lupu este unicul candidat

Termenul limită de înaintare a candidaţilor la funcţia de şef al statului expiră la finele zilei de azi. La moment, la Comisia specială de organizare a alegerilor preşedintelui Republicii Moldova a fost înregistrat un singur candidat – liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

”Fac acest demers, avînd convingerea ca Republica Moldova are nevoie de stabilitate şi prosperitate, iar primul pas este ieşirea din interimatul politic în care stăm blocaţi de atîta vreme”, a declarat ieri Lupu.

Totodată, au fost ţi alţi candidaţi care au dorit să se înscrie în cursă, dar nu au reuşit să obţină susţinere din partea deputaţilor. Printre aceştia se numără şi moldoveanul de origine africană, Onoje John.

De menţionat că, pentru a depune dosarul, candidatul trebuie să fie susţinut de cel puţin 15 deputaţi. Alegerile şefului statului sînt programate pentru 16 decembrie. Deputaţii vor avea două încercări de a alege preşedintele, iar în cazul eşuării acestora, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri anticipate. Recent, deputaţii au făcut unele modificări în legislaţie. Astfel, dacă la scrutin nu participă 61 de deputaţi, acesta este declarat nul.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.