17 noiembrie 2015, 11:56 Realitatea moldovenească views 6763
România și Moldova își propun să patruleze de comun frontiera
17 noiembrie 2015, 11:56 Realitatea moldovenească views 6763

România și Moldova își propun să patruleze de comun frontiera

Angajații Polițiilor de Frontieră ale Republicii Moldova și României au discutat astăzi despre posibilitatea instituirii la frontiera de stat a patrulărilor comune.

În prezent activitatea de supraveghere a frontierei se realizează prin intermediul patrulelor coordonate, informează UNIMEDIA.

Agenda de lucru a intrevederii a inclus o serie de tematici ce au vizat analiza cadrului juridic şi studierea capacităților pentru efectuarea patrulării comune la frontiera cu România, schimbul de experiență pe segmentul vizat și necesitatea dezvoltării relaţiilor de asistenţă mutuală în domeniul de specialitate.

Experiența patrulării comune, în cazul Republicii Moldova desfășurată la frontiera cu Ucraina, confirmă faptul că activitatea dată este o formă inovatoare de conlucrare și realizare a misiunilor specifice, menită să asigure buna cooperare dintre autoritățile de frontieră în contextul combaterii infracţiunilor transfrontaliere.

La finalul întâlnirii, șefii celor două delegații au semnat procesul verbal „Studierea posibilităţii realizării patrulării comune/coordonate" din Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale Republicii Moldova şi României pentru anul 2015.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.