14 noiembrie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 6829
MAEIE: verificăm dacă printre victimele de la Paris sînt și moldoveni
14 noiembrie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 6829

MAEIE: verificăm dacă printre victimele de la Paris sînt și moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că, în legătură cu atacurile care au avut loc în seara zilei de vineri, 13 noiembrie 2015, în capitala Franţei, soldate cu numeroase victime, Ambasada Republicii Moldova la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile necesare pe lângă autorităţile franceze pentru a afla dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni moldoveni. În prezent, verificările sunt în curs.

Potrivit Ministerului de Externe al Franței, legăturile aeriene și feroviare cu exteriorul țării sunt asigurate, iar aeroporturile continuă să funcționeze. Cu toate acestea, a fost instaurat un control strict al trecerii frontierei la toate punctele de intrare în Franța.

De asemenea, MAEIE informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Franceze că președintele François Hollande a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul țării și închiderea frontierelor, iar Prefectura de poliție Paris recomandă ca în următoarele ore să se evite orice ieșire din domiciliu.

MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze, iar în caz de dificultate să contacteze:

Ambasada Republicii Moldova la Paris:
Tel.: +33 140 67 11 20
Email: paris@mfa.md

Centrul de Apel al MAEIE:
Tel.: +373 22 788 722

Potrivit Mediafax, atacurile armate au avut loc vineri seară în şapte puncte din Paris. Bilanţul oficial este de cel puţin 140 de morţi, potrivit aceleași surse. Aproximativ 100 de persoane ar fi fost ucise în urma luării de ostatici din sala de concerte Bataclan.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

terorism , atentat , Paris , moldovenii , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.