26 septembrie 2015, 11:15 Realitatea moldovenească views 6158
Cele mai mari rețele de comeț din Rusia vor relua procurarea fructelor moldovenești
26 septembrie 2015, 11:15 Realitatea moldovenească views 6158

Cele mai mari rețele de comeț din Rusia vor relua procurarea fructelor moldovenești

Cele mai mari rețele de comerț din Rusia au confirmat că sînt interesate să reia procurarea merelor, prunelor și strugurilor din Republica Moldova, informează NOI.md.

Potrivit Agenției de știri „Moskva", compania„X5 Retail Group" a anunțat că rețeua de comerț „Perekrestok" intenționează să cumpere fructe din Moldova.

„În timpul apropiat, specialiștii companiei urmează să-i contacteze pe producătorii moldoveni. În primul rînd, noi intenționăm să reluăm livrările de mere, struguri și prune, însă deocamdată este prematur de vorbit despre cantități", au menționat surse din cadrul serviciului de presă al companiei, precizînd că fructele din Moldova tradițional sînt mai ieftine, comparativ cu producția similară din alte țări, de aceea cumpărătorii vor avea posibilitatea să cumpere fructe proaspete la prețuri rezonabile.

„În acest sezon sîntem dispuși să examinăm ofertele privind strugurii și merele moldovenești,în cazul în care vor fi propuse prețuri și calitate corespunzătoare", au comunicat pentru Agenția „Moskva" surse din cadrul companiei „Metro cash & carry". Potrivit reprezentanților companiei, volumul achizițiilor va depinde de prețul final și calitate.

„Deocamdată nu există agiotaj față de producția din această țară și încă nu sînt oferte active, de aceea acum este greu de vorbit de cantitatea care va fi procurată", au precizat surse din cadrul „Metro cash & carry".

Compania „Auchan" la fel s-a arătat dispusă să importe fructe din Moldova, ceea ce va „permite micșorarea prețurilor la aceste fructe în magazinele din Moscova".

„Colaborarea cu producătorii moldoveni îi va permite companiei să lărgească asortimentul și să sporească concurența la preț printre furnizori, pentru a reduce prețul final pe rafturi", a menționat directorul pentru relații externe al companiei „Auchan Rossia", Maria Kurnosova.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

fructe si legume , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.