08 septembrie 2015, 15:32 Realitatea moldovenească views 6621
Preşedintele Timofti va veni cu o declaraţie în presă
08 septembrie 2015, 15:32 Realitatea moldovenească views 6621

Preşedintele Timofti va veni cu o declaraţie în presă

Preşedintele Nicolae Timofti nu-şi dă demisia, aşa cum a cerut Marea Adunare Naţională din 6 septembrie şi continuă să ceară sute de oameni care protestează non-stop, de două zile, în PMAN.

Şeful Aparatului Preşedinţiei, Ion Păduraru, a declarat acest lucru pentru IPN şi a precizat că, cel mai probabil după-amiază, preşedintele Timofti va avea o declaraţie pentru jurnalişti.

Anunţul de la Preşedinţie a fost calificat de reprezentanţii protestatarilor drept o sfidare a poporului. „Dacă până la ora 17:00 nu vom avea reacţii de la guvernare, o să mergem la Preşedinţie să obţinem acea întrevedere pe care încercăm să o obţinem de o săptămână. Este un răspuns sfidător din partea lui Timofti", a declarat avocatul Andrei Năstase, membrul grupului de contact al Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie.

Precizăm că şeful statului a refuzat să iasă în faţa protestatarilor pe 6 septembrie, deşi acest lucru îl cereau în jur de 100 de mii de cetăţeni, iar aseară Timofti a avut o întrevedere cu premierul Valeriu Streleţ şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Nicio instituţie nu comunică ce decizii s-au luat, însă, potrivit unor surse, mingea s-ar afla în terenul Parlamentului şi Preşedinţiei.

Sursa: jurnal.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.