07 august 2015, 10:56 Realitatea moldovenească views 7983
Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a suspendat serviciile medicale în baza asigurării
07 august 2015, 10:56 Realitatea moldovenească views 7983

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a suspendat serviciile medicale în baza asigurării

Pacienţii care deţin poliţa de asigurare medicală nu-şi vor putea face investigaţiile la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. Instituţia a anunţat pe site-ul sau despre suspendarea pentru anul curent, a acordării pentru populaţie a serviciilor medicale în baza asigurării, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Centrul de Diagnosticare Medicală mai anunță că pacienții care au fost programați anterior pentru investigații, vor beneficia totuși de servicii.

Directorul instituției, Andrei Testemițanu a precizat că suma contractului semnat cu Casa Națională de Asigurări Medicale (CNAM) a fost deja valorificată, iar unica soluție ar fi semnarea unui contract adițional care ar permite acordarea în continuare a serviciilor medicale în baza poliței medicale.

„Orice întreprindere medico-sanitară din republică, în fiecare an, contractează cu Compania de Asigurări servicii care o să le ofere populației republicii de o oarecare sumă. Suma se apreciază de Compania de Asigurări și suma dată o repartizăm pe anul întreg. Pacienții care sunt programați vor acoperi suma care ne-a fost ferită de Compania pentru acest an. Dacă vor fi cazuri urgente unde nu este posibil de amânat sau contramandat, noi vom merge în întâmpinare. Astfel de cazuri vor fi câteva, nu putem lucra în minus pentru instituțiile medicale. Fiecare investigație costă", a declarat Andrei Testemițanu.

Potrivit acestuia, instituția continuă să acorde servicii medicale contra plată. Reprezentanții Companiei Naționale de Asigurări în Medicină au declarat, pentru Radio Moldova Actualități, că, în prezent, se examinează situația, iar decizia va fi cunoscuta mai târziu.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.