30 iulie 2015, 17:30 Realitatea moldovenească views 10959
Valeriu Streleţ a devenit prim-ministru al Republicii Moldova
30 iulie 2015, 17:30 Realitatea moldovenească views 10959

Valeriu Streleţ a devenit prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului Streleţ. Noul Executiv a primit votul de încredere din partea a 52 de deputaţi.

41 de deputaţi au votat împotrivă.

Valeriu Streleţ a fost desemnat candidat pentru funcţia de premier al ţării de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Noua garnitură guvernamentală şi-a păstrat o bună parte dintre miniştrii din Guvernul interimar.

Valeriu Streleţ are 45 de ani şi şi-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social–Democrat. Şapte ani mai târziu, numele politicianului se regăseşte în lista electorală a Blocului "Plai Natal". În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor.

Potrivit Legii cu privire la Guvern, şeful statului, în baza votului de încredere acordat de Parlament, numeşte Executivul.

În termen de trei zile, prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune jurământul în faţa preşedintelui ţării. Din acel moment, noul Executiv oficial începe exercitarea atribuţiilor legale până la validarea alegerilor pentru un nou Parlament.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
514 locuitori

Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.