27 iulie 2015, 10:43 Realitatea moldovenească views 6626
Moldovenii sunt readresați la București pentru servicii consulare israeliene
Foto: vk.com
27 iulie 2015, 10:43 Realitatea moldovenească views 6626

Moldovenii sunt readresați la București pentru servicii consulare israeliene

Activitatea secţiei consulare a Reprezentanţei Ambasadei Statului Israel la Chişinău a fost sistată începând cu data de 19 iulie. Despre acest fapt Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a fost notificat de către Ministerul israelian al Afacerilor Externe.

Potrivit autorităţilor israeliene, decizia a fost luată în contextul micşorării numărului de solicitări pentru vize, ca urmare a abolirii vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii Republicii Moldova în Israel, la 15 decembrie 2014.

Astfel, cetăţenii moldoveni urmează să se adreseze pentru servicii consulare la secţia consulară a Ambasadei Statului Israel la Bucureşti:
Bucureşti, Piaţa Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 1 Tronson 2+3, Sector 4
Telefon: (0040-21) 302 85 68.

De menționat că de regulă, activitatea unui serviciu consular nu se limetează doar la examinarea dosarelor pentru vizele de scurt sejur. Respectiv, din comunicatul MAEIE reiese că pentru întrebări ce țin de reunificarea familiei, eliberarea vizelor de muncă (vize de lung sejur), de studii, cetățenii vor apela la serviciul consular al Statului Israel în România. Tot aici se înscriu și cetăţenii moldoveni еxpulzațianterior din Statul Israel, care doresc, după expirarea termenelor de restricţii aplicate, să călătorească în această ţară. De asemenea, aceștia se vor adresa la Ambasada Statului Israel din România, pentru a primi acceptul corespunzător de a intra pe teritoriul israelian.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

consulat , moldovenii , Moldova , Israel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.