21 iunie 2015, 09:25 Realitatea moldovenească views 8771
21 iunie – Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului în Moldova (VIDEO)
21 iunie 2015, 09:25 Realitatea moldovenească views 8771

21 iunie – Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului în Moldova (VIDEO)

Pe 21 iunie lucrătorii medicali și farmaciștii din Republica Moldova își vor sărbători ziua profesională, informează NOI.md.

Cu această ocazie, Ministerul Sănătății va organiza un șir de activități printre care și o campanie de informare și sensibilizare a populației, privind importanța și responsabilitatea personalului medical.

De asemenea, a fost lansat spotul social „Medicul între datorie și pasiune". Acesta reflectă importanța, responsabilitatea cadrelor medicale, respectarea și promovarea valorilor deontologice, interacțiunea populației cu lucrătorii medicali din primele clipe ale vieții și pe tot parcursul acesteia.

Obiectivul spotului video este de a întări percepția pozitivă a meseriei de medic și de a sensibiliza opinia publică în ceea ce privește însemnătatea personalului medical.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , medic , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.