19 iunie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 5481
Deputații au adoptat modificări la Legea privind exercitarea profesiunii de medic
Foto: facebook.com
19 iunie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 5481

Deputații au adoptat modificări la Legea privind exercitarea profesiunii de medic

Deputații au adoptat ieri în prima lectură un proiect care prevede modificarea Legii cu privire la exercitarea profesiunii de medic. Obiectivul acestuia este definitivarea statutului juridic al medicului rezident, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit documentului, activitatea de medic rezident va putea fi exercitată de către persoanele care urmează studii de rezidențiat. Acestea vor urma cursuri teoretice și practice, dar și vor putea acorda asistență medicală fiind ghidați de către un medic specialist. Acesta din urmă va fi responsabil, potrivit proiectului, "de calitatea actului medical exercitat de medicul rezident".

Pentru activitatea practică desfășurată, medicul rezident va fi remunerat în modul stabilit de Guvern.

Proiectul a fost elaborat de un grup de deputați în contextul în care pînă în prezent nu a existat niciun act legislativ în care să fie stabilit cine și în ce condiții poate activa în calitate de medic rezident.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

lege , Moldova , medic , documente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1326 locuitori

Ciripcău este un sat şi comună din raionul Floreşti. Ciripcău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Floreşti şi la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1326 de oameni. Satul Ciripcău a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.