22 martie 2015, 11:15 Realitatea moldovenească views 5384
În Moldova a fost deschis Oficiul naţional de consultanţă în silvicultură
22 martie 2015, 11:15 Realitatea moldovenească views 5384

În Moldova a fost deschis Oficiul naţional de consultanţă în silvicultură

Oficiul naţional de consultanţă în silvicultură din Republica Moldova a fost lansat astăzi la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS).

Vicedirectorul general al Agenţiei "Moldsilva", Tudor Botnaru, a menţionat că Oficiul naţional de consultanţă în silvicultură va avea misiunea prioritară de a asigura gospodărirea fondului forestier comunal prin aplicarea corectă şi oportună a reglementărilor tehnice în domeniu. „Avem de realizat programul de împădurire 2014-2018 care prevede extinderea fondului forestier cu 13 mii de hectare. Pentru îndeplinirea acestei misiuni vom accepta apariţia pădurilor private, gestionate în conformitate cu Codul Silvic. Statul va avea doar de cîştigat dacă vor fi aplicate toate modalităţile legale şi sursele de finanţare pentru a avea un patrimoniu silvic durabil", a specificat Tudor Botnaru.

Programul ENPI FLEG, actualmente în faza II, cu un buget de şase milioane de euro, este implementat în R. Moldova, Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Ucraina, Belarus, Federaţia Rusă. În ţara noastră proiectul a fost lansat în anul 2009, fiind susţinut de Comisia Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat, Banca Mondială în parteneriat cu Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Moldova , silvicultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.